Disclaimer


BioForum Vlaanderen vzw heeft de site biomijnnatuur.be met de grootste zorg samengesteld. Wil je informatie van deze site overnemen in welke publicatie of onder welke vorm dan ook, offline of online, neem dan eerst contact op met BioForum via info@bioforumvl.be voor afspraken rond bronvermelding. Niets uit deze site mag overgenomen worden zonder bronvermelding.

BioForum Vlaanderen vzw kan niet aansprakelijk worden gesteld voor eventuele schade ten gevolge van onjuiste, onvolledige of gedateerde informatie op deze site, in de nieuwsbrief Lekker Bio of de facebookpagina Lekker Bio. Heb je bemerkingen bij de inhoud van deze site, neem dan contact op met info@bioforumvl.be.

Start www.biomijnnatuur.be: mei 2011

Vernieuwing www.biomijnnatuur.be: april 2016

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal natuurlijke additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, chemische pesticiden of ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.