Aardappelfeest bij De Kijfelaar

23.09.2017

Op de Kijfelaar oogsten wij dit jaar voor de 10e keer onze biologische aardappelen. Dat willen we vieren met een aardappelfeest! Want bio-landbouw is soms zwoegen en zweten, maar het is ook genieten en proeven van de weelde van onze akkers.


Alle klanten, vrienden en sympathisanten zijn welkom. Feesten jullie mee?

  • Vanaf 10:00: Opening van onze vernieuwde hoevewinkel (tot 18:00)
  • Vanaf 15:00: Doorlopend biocafé, springkasteel voor de kids en vrij keuvelen op de boerderij
  • Om 16:00: geleide wandeling op de boerderij (ongeveer 1 uur) - gratis, wel inschrijven via info@dekijfelaar.be, vóór 17 sept!
  • Om 18:00 en 19:00: Bio-etentje (saladbar, aardappelen, hamburger of veggieburger, 15 euro per persoon, kids (< 12 jaar) 10 euro, beperkt aantal plaatsen, inschrijven via info@dekijfelaar.be of in onze hoevewinkel, vóór 17 sept!)
  • 20:00: Optreden door de lokale helden van High voltage en doorlopend biocafé

Hopelijk kan je er bij zijn!

Locatie

Bioboerderij De Kijfelaar
Schravenhage 4, 2200 Noorderwijk (Antwerpen)

Datum/tijdstip

zaterdag 23 september van 15:00 tot 22:00

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal natuurlijke additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, chemische pesticiden of ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.