Bio: over kruiden en gezondheid

22.09 - 16.11.2017

Tijdens deze workshop gaan we op verkenningstocht in de kruidenwereld en leren we welke kruiden onze gezondheid kunnen verbeteren.


In deze workshop/lezing ontdek je de geneeskrachtige eigenschappen van kruiden. Want kruiden zijn het oudste medicijn.

Wat helpt tegen een verkoudheid? Bestrijd ik met kruiden ook hoofdpijn? Op onze ‘kruidenwandeling’ ontdekken we heel wat verrassende weetjes en interessante tips. Je krijgt ook een heleboel eenvoudige receptjes om uit te proberen.

Prijs: € 12

Georganiseerd door Bio-Planet

Inschrijven: zie websitelink

Locatie


, Grimbergen, Halle, Leuven en Ukkel

Datum/tijdstip

Verschillende lezingen tussen 22/9 en 16/11

Website

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal natuurlijke additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, chemische pesticiden of ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.