Bio & veggie: broodbeleg, terrines en patés

30.08 - 18.10.2017
In categorie

Groenten, noten, peulvruchten: heerlijk op de boterham of om terrines en patés van te maken. En lekker veggie bovendien!


In deze workshop maak je zelf verschillende soorten vegetarisch broodbeleg. Met in de hoofdrol groenten, fruit, noten, tofu en andere vleesvervangers. We gaan voor zoet beleg, maar ook voor lekker hartig. Verder wagen we ons ook aan het maken van een terrine. En wat eet je daar nu het beste bij? Leer enkele unieke smaakcombinaties kennen!

Type workshop: actief koken. Vegetarische broodmaaltijd inbegrepen.

Georganiseerd door Bio-Planet.

Schrijf je in via de weblink.

Locatie


, Grimbergen, Halle, Hasselt, Leuven, Ukkel

Datum/tijdstip

Er zijn verschillende kookworkshops tussen 30/8 en 18/10

Prijs

€ 26

Website

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal natuurlijke additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, chemische pesticiden of ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.