​BioBiercafé met live muziek

21.10.2017

Benieuwd naar biobier? Zak dan af naar het tijdelijke Biobierencafé van Den Diepen Boomgaard waar je de rijke diversiteit van het assortiment biobieren kan ontdekken.


Den Diepen Boomgaard is een volwaardige bioboerderij waar we met een enthousiaste ploeg dagverse seizoensgroenten kweken die de basis vormen van ons aanbod in de hoevewinkel en de wekelijkse groentepakketten. Als biologisch bedrijf kiest Den Diepen Boomgaard resoluut voor kwaliteit en een milieuvriendelijke productiemethode. Als sociale werkplaats bieden we arbeidskansen aan mensen aan die elders uit de boot vallen.

We ontvangen je graag in ons Biobierencafé!

Locatie

Boerderij den Diepen Boomgaard
Rijkenhoekstraat 80, 1850 Grimbergen

Datum/tijdstip

Zaterdag 21 oktober van 14u tot 16u

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.