Biobierproefavond Hasselt

27.01.2018
In categorie

Op deze avond wijdt Carl Grillet je in in het grote aanbod Belgische biobieren. Je maakt kennis met het diverse smaakpallet en komt te weten wat bio juist betekent, hoe je bio kan herkennen en waarom bio ook voor bier een goede keuze is.


Deze avond maak je kennis met volgende biobieren: 

- Bufo : Brouwerij Anders
- Blonde Tapuit : Brouwerij De Plukker
- Avena : brasserie Dessevaux
- Zwarte Madam : brouwerij Warmenbol
- Gageleer sour white : Gageleer
- Pimpernel : Jessenhofke

Inschrijving:

Gelieve voor 15 januari je bijdrage te betalen op rekeningnummer: reknr BE02 451 8537751 40.

Je inschrijving is pas definitief na betaling. 

Opgelet: Graag inschrijven voor 15 januari, aantal deelnemers beperkt

Vragen? 
bc.kiewit@natuurpunt.be


Locatie

Bezoekerscentrum Kiewit
Putvennestraat 112, 3500 Hasselt

Datum/tijdstip

zaterdag 27 januari, 20 uur

Prijs

10 € per persoon voor leden van Natuurpunt; 15 € per persoon voor niet-leden.

Website

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.