Creatief koken
Veel mensen eten te veel suiker, vet, vlees en te weinig granen, groenten, fruit. Leer hoe je je voedingsgewoonten stap voor stap kunt veranderen en hoe je je kookstijl kunt laten evolueren naar een meer natuurlijke, evenwichtige keuken.
Maak kennis met een creatieve natuurvoedingskeuken. In theoretische voedingslessen krijg je informatie over diverse producten, hun voedingswaarde, energetische eigenschappen, basis- begrippen en -principes van het koken, het gebruik van diverse voedingsmiddelen, de betekenis ervan in ons dagelijks voedingspatroon, de invloed op ons organisme.
Demonstratie- en praktijklessen bieden de mogelijkheid om diverse kookstijlen en snijtechnieken te bekijken en zelf in te oefenen. Ze geven je meteen de gelegenheid om nieuwe smaken te ontdekken. Individueel of in kleine groepjes ga je aan de slag met een bepaalde opdracht. Zo leer je je kooktechnieken en -vaardigheden ontwikkelen, praktisch werken en je eigen creativiteit ontplooien.
In de zomerworkshop bereiden we verfrissende zomergerechten, meeneem-hapjes voor lunchbox en picknick, 'dorstlessers' en kleurige salades. Met wilde kruiden geven we een originele toets aan onze creaties en als tussendoortje of dessert verwennen we onszelf met een romige 'milk'shake of een luchtige vruchtenmousse of...
Demonstratie- en praktijklessen door Katrien Cocquyt.
Prijs: 390 euro
Prijs inclusief volpension verblijf (100% bio en vegetarische maaltijden) in vierpersoonskamer. Eén- of tweepersoonskamer mogelijk mits supplement van 78 euro.
Inschrijven: http://owc.be/programma/creatief-koken-91
Contact: T. 03 230 13 82, E: info@owc.be
Locatie
Oost West Centrum OrvalBois-le-Comte 1, 6823 Villers-devant-Orval
Datum/tijdstip
22 augustus 2017, 19u - 25 augustus 2017, 16u