Creatief koken

22 - 25.08.2017

Veel mensen eten te veel suiker, vet, vlees en te weinig granen, groenten, fruit. Leer hoe je je voedingsgewoonten stap voor stap kunt veranderen en hoe je je kookstijl kunt laten evolueren naar een meer natuurlijke, evenwichtige keuken.


Maak kennis met een creatieve natuurvoedingskeuken. In theoretische voedingslessen krijg je informatie over diverse producten, hun voedingswaarde, energetische eigenschappen, basis- begrippen en -principes van het koken, het gebruik van diverse voedingsmiddelen, de betekenis ervan in ons dagelijks voedingspatroon, de invloed op ons organisme.

Demonstratie- en praktijklessen bieden de mogelijkheid om diverse kookstijlen en snijtechnieken te bekijken en zelf in te oefenen. Ze geven je meteen de gelegenheid om nieuwe smaken te ontdekken. Individueel of in kleine groepjes ga je aan de slag met een bepaalde opdracht. Zo leer je je kooktechnieken en -vaardigheden ontwikkelen, praktisch werken en je eigen creativiteit ontplooien.

In de zomerworkshop bereiden we verfrissende zomergerechten, meeneem-hapjes voor lunchbox en picknick, 'dorstlessers' en kleurige salades. Met wilde kruiden geven we een originele toets aan onze creaties en als tussendoortje of dessert verwennen we onszelf met een romige 'milk'shake of een luchtige vruchtenmousse of...

Demonstratie- en praktijklessen door Katrien Cocquyt.

Prijs: 390 euro

Prijs inclusief volpension verblijf (100% bio en vegetarische maaltijden) in vierpersoonskamer. Eén- of tweepersoonskamer mogelijk mits supplement van 78 euro.

Inschrijven: http://owc.be/programma/creatief-koken-91

Contact: T. 03 230 13 82, E: info@owc.be

Locatie

Oost West Centrum Orval
Bois-le-Comte 1, 6823 Villers-devant-Orval

Datum/tijdstip

22 augustus 2017, 19u - 25 augustus 2017, 16u

Prijs

390 euro

Website

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal natuurlijke additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, chemische pesticiden of ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.