Dag van de Landbouw: bezoek Barver

17.09.2017
In categorie

Tijdens de Dag van de Landbouw kan je bij Barver de biologische teelt van tomaat, komkommer en zoete puntpaprika bekijken. De bedrijfsleider en collega-tuinders laten je kennismaken met alle aspecten van de biogroenteteelt.


Na het bezoek kan je gezellig napraten bij een hapje en een drankje. Ook de kleinste bezoekers worden niet vergeten!

Over Barver:

Als tuinderszoon startte Peter samen met echtgenote Riet in 1983 hun eigen tuinbouwbedrijf. Het begon met 5400 m² onverwarmd glas, waarin sla en tomaten geteeld werden. Na wat aanpassingen en uitbreidingen tot 8000 m², teelden ze lange tijd paprika en zoete puntpaprika. Eind 2015 drong zich een andere teeltkeuze op. Peter en Riet kozen er toen voor om hun bedrijf om te schakelen naar de biologische teelt. Vandaag telen zij van 1 februari tot eind oktober voornamelijk tomaten, komkommers en zoete puntpaprika - alles biologisch. Alles wordt verkocht via de veiling BelOrta.

Locatie

Barver
Doornlaarlei 6 , 2840 Rumst

Datum/tijdstip

Zondag 17 september van 10u tot 18u

Website

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal natuurlijke additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, chemische pesticiden of ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.