Debat: Honger de wereld uit. Maar hoe?

20.02.2018
In categorie

Honger is in de eerste plaats een politiek probleem. Vier eminente sprekers stellen vanuit hun expertise politieke oplossingen voor om honger de wereld uit te helpen en gaan daarover met elkaar in debat.


We produceren genoeg voedsel om de wereldbevolking twee keer te voeden. Toch lijden 815 miljoen mensen honger. Ook in België moet een groeiend aantal mensen beroep doen op de voedselbanken. Hoe kan dat?

Honger is in de eerste plaats een politiek probleem. Vier eminente sprekers stellen vanuit hun expertise politieke oplossingen voor om honger de wereld uit te helpen en gaan daarover met elkaar in debat.

Een initiatief van Broederlijk Delen in samenwerking met MO* en Universiteit Gent. Met de steun van stad Gent.

Een debat met:

  • Patricia De Clercq (adjunct-kabinetschef Landbouw)
  • Olivier De Schutter (covoorzitter IPES-food en ex-VN-rapporteur recht op voedsel)
  • Geert Haesaert (professor Plant- en gewaswetenschappen, Faculteit Bio-ingenieurswetenschappen, UGent)
  • Marc Justaert (voorzitter Welzijnszorg)
  • Moderator: Jens Franssen (journalist VRT)

Toegang is gratis, maar graag vooraf inschrijven.

Locatie

Het Pand
Onderbergen 1, 9000 Gent

Datum/tijdstip

Debat op dinsdag 20 februari om 19.30 uur. 

Prijs

Toegang is gratis, maar graag vooraf inschrijven.

Website

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.