Eco-beurs Biolicious in Antwerp expo

30.09 - 01.10.2017

Biolicious, dé jaarlijkse eco-beurs die draait rond biologische, natuurlijke, duurzame en groene producten, breidt uit. Bezoekers kunnen deze editie niet alleen inspiratie opdoen rond duurzaam leven maar ook omtrent duurzaam wonen en tuinieren.


Biolicious is de consumentenbeurs voor iedereen met een actieve interesse in bio-, eco-, natuurlijke en plantaardige producten én een gezonde levensstijl.

Ontdekken, uitproberen, informeren en inspireren...het kan allemaal tijdens Biolicious op zaterdag 30 september en zondag 1 oktober in Antwerp Expo. Een uitgebreid programma van kookdemonstraties, workshops, lezingen en ateliers zorgt ervoor dat iedereen nieuwe en frisse inspiratie kan opdoen.

Met een uitgebreid programma van kookdemo’s, workshops en lezingen kan iedereen zijn dag invullen naar eigen wens.

Zat & Zon: 10u00-18u00

Toegang: online registratie €8; aan de kassa € 10; kinderen < 14 jaar gratis

Locatie

Antwerp Expo​, Hall 4
Jan van Rijswijcklaan 191, 2020 Antwerpen

Datum/tijdstip

Za 30 september - zo 1 oktober

Website

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal natuurlijke additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, chemische pesticiden of ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.