Eco-weekend met Green Evelien

23 - 24.09.2017

Inspiratieweekend voor een ecologische lifestyle door Green Evelien.


Evelien krijgt van veel mensen te horen dat ze ook wel willen leven zoals zij: wonen in een groene en rustige omgeving, grote tuin, zelfvoorzienend, gezonde voeding, ecologisch, veel thuis bij de kindjes, weinig werken voor een baas. "Eco lifestyle is geen luilekkerland" zegt Evelien. Minder werken voor een baas, maar thuis is er meer werk te doen. Dat is een bewuste keuze die ze maken. Hoe doen ze dat??

Op het eco-weekend krijg je veel informatie over hoe jij je eigen eco lifestyle kunt realiseren en natuurlijk krijg je ook uitgebreide energie besparende tips. Je kunt gedurende het weekend al je vragen stellen. Bij ieder onderwerp wordt samen een persoonlijke tiplijstje gemaakt ter inspiratie voor thuis.
Het is niet Eveliens opzet dat ze jou tijdens dit weekend omtovert tot groene hippie, maar we hebben samen een gezellig weekend en we hopen dat je eco geïnspireerd wordt.

Klik door naar de website voor het programma.

Prijs: € 175 > 199 per persoon. De cursus is inclusief overnachting en maaltijden, vers bereid en zoveel mogelijk biologisch.

  Meer info

Deze organisatie is niet gecertificeerd voor bio.

Locatie

Domein kasteel Farnières
Farnières 4 , 6690 Farnières (Vielsalm)

Datum/tijdstip

23 en 24 september 2017

Prijs

175 > 199

Website

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal natuurlijke additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, chemische pesticiden of ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.