Film 'Demain' - Minder, maar beter eten

11.06.2017

Bavo Verwimp, bioboer op bioboerderij Bioboerderij De Kijfelaar, landbouweconoom en schrijver van ‘Andere landbouw? Andere economie!’ geeft zijn kijk op de bekroonde transitiefilm 'Demain' over een andere voedselproductie.


in 'Demain' brengen Cyril Dion en Mélanie Laurent een optimistisch verhaal over de beste manier om de ecologische, economische en sociale crisis op te lossen. Ze trokken naar tien verschillende landen om te begrijpen wat deze catastrofe uitgelokt heeft en vooral hoe ze vermeden kan worden. Ze ontmoeten pioniers die landbouw, energie, economie, democratie en opvoeding heruitvinden. Door deze positieve en concrete initiatieven samen te brengen, ontdekken ze hoe de wereld van morgen er uit zou kunnen zien...

De bespreking van de film Demain vindt plaats in het kader van 'Nieuwe Tijden in Mol'. Beleef de verandering op de eerste van vijf transitie-evenementen in de culturele centra van de Kempen. Met een goede mix tussen inhoud, snedige standpunten en vrolijk vermaak. Er zijn allerhande DIY workshops, en een grote beleefmarkt met info, animatie en streeklekkers.

Het is de bedoeling om zoveel mogelijk mensen te laten zien wat en hoe ze gemakkelijk zelf aan de slag kunnen gaan met duurzame voeding.

Locatie

CC 't Getouw
Smallestraat 2, 2400 Mol

Datum/tijdstip

Zondag 11 juni, 14.30-16u

Website

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal natuurlijke additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, chemische pesticiden of ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.