​Humus: Openvelddag met rondleiding en lunch

03.06.2017

Op bioboerderij Humus telen we quinoa, oerspelt, rogge, gierst en vlinderbloemigen. Meer weten over hoe dit allemaal groeit en geteeld wordt? Je bent van harte welkom op een rondleiding. Geniet van onze lunch en blijf gezellig nagenieten op het terras.


We hebben onze bedrijfsnaam niet zomaar gekozen: een levende bodem met veel humus is de sleutel tot een gezonde en vitale voeding, biodiversiteit en bodemvruchtbaarheid voor de komende generaties en een gezonde en leefbare planeet. De bodem in al zijn aspecten staat dan ook centraal in onze rondleidingen.

Daarin kom je meer te weten over:

  • Bodem: diagnose en demo bodembewerking met de campagnole
  • Humus: demo hoe humusrijke compost maken in amper tien weken!
  • Granen: quinoa, oerspelt, rogge en gierst

Geniet voor of na een rondleiding van een heerlijke lunch aan € 12 met een quinoa- of gierstburger met oerspelt. Dit zijn veggieproducten van La vie est belle, Oostkamp. Er zijn ook frisse slaatjes en lekkere taarten.

Graag op tijd inschrijven voor de lunch via info@bio-compost.be of op 09 388 73 29.

Ook onze winkel is open: hier vind je onze eigen producten en compostbenodigdheden.

  Meer info

Dit bedrijf is gecertificeerd voor bio. Bio herken je aan het Europese biolabel.

Locatie

Humus
Zaubeekstraat 227 , 9870 Zulte

Datum/tijdstip

Zaterdag 3 juni 10u-18u

Prijs

€12 voor de lunch

Website

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal natuurlijke additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, chemische pesticiden of ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.