Info-avond leertraject biologische en biodynamische landbouw

29.05.2017
In categorie

Denk je erover na om bioboer of -boerin te worden? Het leertraject bio-en biodynamische landbouw van Landwijzer is uniek en bevat (bijna) alles wat je nodig hebt om het vak te leren. Lessen, stages, begeleiding en een netwerk, dat kunnen we je allemaal bieden. Alleen de ervaring, die moet je zelf opdoen.


Starten met het leertraject begint met jezelf heel goed te informeren. Lees daarom zeker het onderdeel leertraject op onze website: www.landwijzer.be/leertraject.

Alle info doorgenomen en nog steeds geïnteresseerd, dan is deelnemen aan een info-avond de volgende (noodzakelijke) stap.

Gelieve je aan te melden voor het bijwonen van een info-avond. De inschrijvingsprocedure kan enkel starten na deelname aan een info-avond. Alle gegevens vind je hier: www.landwijzer.be/inschrijven.

Locatie

Adres volgt na inschrijving
, Antwerpen

Datum/tijdstip

Maandag 29 mei, van 19u tot 22u

Website

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal natuurlijke additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, chemische pesticiden of ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.