Infomoment biogroenteboerderij 't Legumenhofke

29 - 30.04.2017

Bioboerin Greet vertelt je meer over de grote biologische moestuin in Neerijse en over de werking van ’t Legumenhofke. Sanne De Greef stelt haar ecologische bloemboeketten tentoon.


't Legumenhofke neemt ook deel aan de Kunstenroute Huldenberg. Roger De Greef stelt beelden en doeken tentoon.

Kom zelf eens kijken op het veld op zaterdag 29 april en zondag 30 april 2017 tussen 10u-17u.

Neem gerust al een kijkje op www.legumenhofke.be of contacteer boerin Greet op 0486/05.74.34 of via mail naar greet@legumenhofke.be

  Meer info

Dit bedrijf is gecertificeerd voor bio. Bio herken je aan het Europese biolabel.

Locatie

CSA Legumenhofke
Grote Keistraat (na het laatste huis), 3040 Neerijse

Datum/tijdstip

Zaterdag 29 april en zondag 30 april 2017

Website

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal natuurlijke additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, chemische pesticiden of ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.