Koken met kruiden en eetbare bloemen

11.06.2017

Gezond en volwaardig koken kan ook zonder vlees! Aan de hand van geplukte kruiden en bloemen leer je een aantal wilde eetbare planten van bij ons herkennen én gebruiken.


In onze praktijk-kookworkshop leer je hoe je met deze wilde planten eenvoudige maar lekkere en kleurrijke gerechten kunt bereiden. Kom kijken, koken en proeven!

Prijs: 45 euro, inclusief lunch.

Inschrijven kan via deze link of op 03 230 13 82

  Meer info

Dit is een activiteit van het Oost-West Centrum. Deze organisatie is vrijgesteld van certificering voor bio.

Locatie

Oost-West Centrum
Van Schoonbekestraat 148, 2018 Antwerpen

Datum/tijdstip

Zondag 11 juni 10u tot 13u

Prijs

Prijs: 45 euro, inclusief lunch.​

Website

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal natuurlijke additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, chemische pesticiden of ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.