Maak je eigen honingdesembrood
Brood bakken is een hele kunst, en zuurdesembrood bakken is dat nog nét iets meer! De kneepjes van het vak leer je in een toffe workshop.
Twee keer leidt Johan Weyens je doorheen de wondere wereld van het kneden, vormen en bakken van brood. Het resultaat? Pistolets, stokbroden, sandwiches, croissants én... niet te vergeten: ons eigen honingdesembrood.
Johan Weyens is reeds ruim 30 jaar gepassioneerd bio-bakker. In woelige tijden voor 'ons dagelijks brood' weet Johan zich toch een weg te banen doorheen granen van nu en vroeger, doorheen technieken die het brood in lang vervlogen tijden Jan en alleman deed watertanden.
De eerste avond leren we de perfecte voordeeg te maken, de start van een goed desembrood. Daarnaast is er ruimte voor een ronde tafelgesprek over 'ons dagelijks brood', met vragen als ... Wat is het probleem met brood? Is dat allemaal wat beter in de bio-sector? Kan brood ook een heilzame werking hebben op ons lichaam? Wat zijn gluten en wat doen ze? Maar ook vragen veeleer technisch van aard komen aan bod: bij welke temperatuur zal mijn brood het beste rijzen? En lukt dat ook wanneer ik kamutmeel gebruik?
De dag nadien wordt dan weer een echte 'Doe-dag'. De rode draad doorheen alle oefening is het honingdesembrood, ons eindproduct. Om dat een succes te laten zijn oefenen we vooraf diverse kneedtechnieken, leren we ons deeg aanvoelen, en genieten we van een smakelijke lunch. En ook dat blijft niet zonder resultaat: iedereen gaat huiswaarts met een zak vol pistolets, croissants en brood!
Prijs? 75€ (incl. lunch en syllabus)
Aantal deelnemers? Max. 15
Inschrijven? Via het inschrijvingsformulier!
Dit bedrijf is gecertificeerd voor bio. Bio herken je aan het Europese biolabel.
Locatie
De Wassende MaanBeekstraat 35, 9800 Astene
Datum/tijdstip
Sessie 2: Zaterdag 27 (19u - 22u) en zondag 28 maart (10u - 16u)