Maak je eigen honingdesembrood

26 - 28.05.2017
In categorie

Brood bakken is een hele kunst, en zuurdesembrood bakken is dat nog nét iets meer! De kneepjes van het vak leer je in een toffe workshop.


Twee keer leidt Johan Weyens je doorheen de wondere wereld van het kneden, vormen en bakken van brood. Het resultaat? Pistolets, stokbroden, sandwiches, croissants én... niet te vergeten: ons eigen honingdesembrood.

Johan Weyens is reeds ruim 30 jaar gepassioneerd bio-bakker. In woelige tijden voor 'ons dagelijks brood' weet Johan zich toch een weg te banen doorheen granen van nu en vroeger, doorheen technieken die het brood in lang vervlogen tijden Jan en alleman deed watertanden.

De eerste avond leren we de perfecte voordeeg te maken, de start van een goed desembrood. Daarnaast is er ruimte voor een ronde tafelgesprek over 'ons dagelijks brood', met vragen als ... Wat is het probleem met brood? Is dat allemaal wat beter in de bio-sector? Kan brood ook een heilzame werking hebben op ons lichaam? Wat zijn gluten en wat doen ze? Maar ook vragen veeleer technisch van aard komen aan bod: bij welke temperatuur zal mijn brood het beste rijzen? En lukt dat ook wanneer ik kamutmeel gebruik?

De dag nadien wordt dan weer een echte 'Doe-dag'. De rode draad doorheen alle oefening is het honingdesembrood, ons eindproduct. Om dat een succes te laten zijn oefenen we vooraf diverse kneedtechnieken, leren we ons deeg aanvoelen, en genieten we van een smakelijke lunch. En ook dat blijft niet zonder resultaat: iedereen gaat huiswaarts met een zak vol pistolets, croissants en brood!

Prijs? 75€ (incl. lunch en syllabus)

Aantal deelnemers? Max. 15

Inschrijven? Via het inschrijvingsformulier!

  Meer info

Dit bedrijf is gecertificeerd voor bio. Bio herken je aan het Europese biolabel.

Locatie

De Wassende Maan
Beekstraat 35, 9800 Astene

Datum/tijdstip

Sessie 1: Vrijdag 26 (19u - 22u) en zaterdag 27 maart (10u - 16u)
Sessie 2: Zaterdag 27 (19u - 22u) en zondag 28 maart (10u - 16u)

Prijs

€ 75

Website

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal natuurlijke additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, chemische pesticiden of ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.