Ontdek welke Belgische biowijn bij Belgisch biovlees past (3 juni)

03.06.2017

Op zoek naar een passende wijn voor bij je zomerbarbecue? Dan ben je bij ons aan het goede adres! Kom kijken hoe biologische wijn wordt gemaakt tijdens een bezoek aan onze wijnkelder en proef zelf hoe dat smaakt! Voor de kinderen is er biologisch appelsap.


Individuele bezoekers zijn de hele dag welkom om te komen kijken en proeven. Kom je met een grotere groep, maak dan a.u.b. op tijd een afspraak via hageling.wijnbouw@telenet.be.

Duur: het bezoek aan de wijnkelder met degustatie duurt ongeveer 1 uur. Je krijgt de gelegenheid om een vijftal wijnen te proeven: zowel droge en halfdroge witte wijnen als rode wijnen (Barrique gelagerd).

Ons terras is open van 14u tot 18u.

De huidige wijnbouwactiviteit van Hageling wijnbouw is gegroeid uit een hobby van wijn maken - eerst van diverse fruitsoorten, en later van druiven uit onze eigen wijngaard. Sinds 1993 groeien onze druiven op de Deelberg in Tienen, en sinds 1995 dragen de wijnen het gecertificeerde biolabel. Hageling wijnbouw streeft een natuurlijke bodemvruchtbaarheid na, zonder kunstmatige ingrepen. We telen gezonde, krachtige planten met een hoog weerstandsvermogen tegen ziekte - zonder onkruidverdelgers, insecticiden, schimmelbestrijders of genenmanipulatie. Dat levert gezonde, heerlijke druiven op!

  Meer info

Dit bedrijf is gecertificeerd voor bio. Bio herken je aan het Europese biolabel.

Locatie

Hageling wijnbouw
Vianderdal 23, 3300 Tienen

Datum/tijdstip

Zaterdag 3 juni en zaterdag 10 juni, van 14u tot 18u

Prijs

Gratis

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal natuurlijke additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, chemische pesticiden of ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.