Open tuinendag Velt op bio groenteboerderij 't Legumenhofke

03.06.2017

't Legumenhofke is een grote biologische moestuin op 1 hectare in Neerijse. Boerin Greet geeft een rondleiding op het veld en vertelt je meer over de werking van 't Legumenhofke.


Ben je benieuwd naar onze groenten en onze werking? Welke groenten staan er, hoe maken we de pakketten en wat zit er allemaal in, hoe werkt community supported agriculture (CSA) en wat is het belang van lokale en duurzame landbouw? Je komt het allemaal te weten!

Welkom op deze namiddag met rondleidingen, proevertjes van verse groenten van het veld en lokale biosappen.

Neem gerust al een kijkje op www.legumenhofke.be of contacteer boerin Greet op 0486/05.74.34 of via mail naar greet@legumenhofke.be

  Meer info

Dit bedrijf is gecertificeerd voor bio. Bio herken je aan het Europese biolabel.

Locatie

't Legumenhofke
Grote Keistraat (na het laatste huis), 3040 Neerijse

Datum/tijdstip

Zaterdag 3 juni 2017

Website

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal natuurlijke additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, chemische pesticiden of ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.