Nazomerfeest bij bioboer Busschots

23.09.2018
In categorie

Jaarlijks vindt op de boerderij van Busschots een gezellige opendeurdag plaats met proeverijen en allerhande feestelijkheden.


Vanaf 14.00 uur ben je welkom om mee te genieten van rondleidingen op de bio-akkers, velden en boomgaarden. Veel animatie met workshops, biomarkt met  standjes, live muziek, lekker eten en drinken. Activiteiten voor kinderen, demonstraties, DJ en dansvloer.

Natuurpunt is zoals vorig jaar aanwezig met een infostand (wielewaalspeculaas, braambessenconfituur,...).

Locatie

Bioboer Busschots
Mechelbaan 133, 2500 Koningshooikt

Datum/tijdstip

Zondag 23 september van 14 tot 23 uur

Facebook evenement

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.