Openvelddag Akelei

20.08.2017

Op zondag 20 augustus is iedereen vanaf 14u welkom op de openvelddag van biologisch tuinbouwbedrijf Akelei. We zetten dit jaar vooral de boerderij en de grote diversiteit aan gewassen die we telen in de kijker. Om ons echt te leren kennen, kun je deelnemen aan twee boeiende rondleidingen op het veld, zowel in Schriek als in Putte.


Aansluitend is het dan gezellig genieten van een kopje koffie en een heerlijk dessertenbuffet. En voor de liefhebbers zorgen we voor heerlijk gekoelde biobiertjes.

Rondleidingen:

  • rondleiding Akeleiveld Putte: afspraak om 14u in de Vogelstraat in Putte, tegenover huisnummer 45
  • rondleiding Akeleiveld Schriek: afspraak om 16.30u aan de winkel op de Haachtsebaan 2 in Schriek


  Meer info

De boerderij en de winkel van Akelei zijn gecertificeerd voor bio. Bio herken je aan het Europese biolabel.

Locatie

Akelei
Haachtsebaan 2, 2223 Schriek

Datum/tijdstip

zondag 20 augustus vanaf 14u

Facebook evenement

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal natuurlijke additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, chemische pesticiden of ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.