Schapenscheerfeest

21.05.2017

Het Schapenscheerfeest is het jaarlijkse hoogtepunt in De Averegten.


Op het erf van de boerderij worden de schapen geschoren. Op de feestweide kan je genieten van talrijke workshops en demonstraties, heerlijk lekkers om van te smullen en opzwepende muziek en randanimatie. Laat je onderdompelen in landelijke gezelligheid!

Iedereen welkom, de toegang is gratis!

Honden mogen mee op de feestweide, maar kunnen niet mee op het erf waar de schapen worden geschoren.

Er is een toegankelijk toilet voor rolwagengebruikers.

  Meer info

Bioboerderij De Averegten is gecertificeerd als bioboer

Locatie

Provinciaal Groendomein De Averegten
Boonmarkt 12, 2220 Heist-op-den-Berg

Datum/tijdstip

zondag 21 mei 2017 van 14u tot 18.30u

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal natuurlijke additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, chemische pesticiden of ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.