​Sprankelend Hageland: Opendeur bij Hageling wijnbouw

02 - 03.09.2017

Op 2 en 3 september 2017 openen we onze wijngaard en wijnterras. iedereen van harte welkom! Op het programma: kijken, ontdekken en proeven!


Onze wijnen dragen het Europese Biolabel sinds 1995.

Op zaterdag 2 september kan je een rondleiding in de wijngaard meemaken. Je kunt kiezen uit 10u, 14u of de laatste om 16u. We lopen door de wijngaard met onze verschillende druivenrassen, en geven je uitleg over onze rassenkeuze. Je maakt er ook kennis met de biodiversiteit in een biowijngaard (iInsectenhotel, bloeiende planten, enz). Daarna volgt een degustatie van onze wijnen.

Parking: Deelberg (gps: Deelberg 5) -- op het grasland achter de brandweerkazerne, van daar volgt u de wegwijzer naar de wijngaard (100m)

Op zondag 3 september kun je doorlopend een bezoek brengen aan de wijnkelder en het wijnterras - die zijn open van 10u tot 18u. De wijnen van ons domein zijn 100% bio sinds 1995. Je komt alles te weten over de ontvangst en verwerking van druif tot wijn.

Voor de kleinste staat er steeds Hagelandsappelsapje klaar, terwijl de 'grootsten' zich kunnen uitleven op het wijnterras.

Randanimatie: het Ben Vanderweyden Quartet speelt jazz en blues tussen 14u en 18u.


Parking: Viandervijvers (gps: Vianderdal 23) of het het Vianderpark

Locatie

Hageling wijnbouw
Vianderdal 23, 3300 Tienen

Datum/tijdstip

Zaterdag 2 en zondag 3 september 2017

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal natuurlijke additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, chemische pesticiden of ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.