Week van de Smaak: groene smoothies maken

25.11.2017

Benieuwd naar hoe een groene smoothie, het ontbijt van de toekomst, smaakt en wat de gezondheidsvoordelen ervan zijn? Kom dan naar deze boeiende workshop! Eerst krijg je een rondleiding op de BIOplukboerderij en pluk je de nodige ingrediënten, om daarna samen een groene smoothie te maken en te proeven.


Je kunt je voor één van de 4 sessies inschrijven: om 10u, 11u, 12u of 13u. Elke sessie duurt ongeveer 1 uur.

Gelieve per mail in te schrijven via cidalia@fithome.be. Je inschrijving is bevestigd na betaling van 5 euro per persoon op het rekeningnummer: BE39 0688 9015 8519 met vermelding van "Workshop Smakelijk suikervrij + je naam + startuur sessie".

Organisatie: Smakelijk Suikervrij (i.s.m. Bioboerderij 't Goed ter Heule)

Locatie


Dronckaertstraat 665 , 8930 Lauwe

Datum/tijdstip

Zaterdag 25 november tussen 10:00 en 14:00

Prijs

5 euro

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.