Word een echte bioboer in de bioboerenklas

07.06.2017

In de bio-boerenklas van 't Goed ter Heule leer je alles om een echte boer te worden. We laden de tractor met het nodige materiaal en trekken het veld op.


Samen verzorgen we de groenten: zaaien, planten, wieden, oogsten, … Daarna gaan we naar de stallen en verzorgen de kippen, schapen en ezels.

Als kers op de taart proeft een echte boer uiteraard ook van zijn product! Samen maken we met de blenderbike een overheerlijke milkshake van de aardbeien die we geoogst hebben. Hoe harder je trapt, hoe lekkerder de smoothie! Dus zet je schrap!!

Praktisch

  • Voor kinderen vanaf 6 jaar.
  • Deelname € 7 per kind.
  • Graag op tijd inschrijven via justine.dewitte@tgoedterheule.be of 056 41 45 13 of 0486 70 80 56.

Locatie

't Goed ter Heule
Dronckaertstraat 665 , 8930 Lauwe

Datum/tijdstip

Woensdag 7 juni van 14.30u tot 16.30u

Prijs

€ 7 per kind

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal natuurlijke additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, chemische pesticiden of ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.