Biosector blij met formele ontkenning minister Schauvliege

11.05.2017
Schauvliege
In categorie

Op woensdag 10 mei ontkende Vlaams minister van landbouw Joke Schauvliege in het tv-programma Terzake formeel dat ze bioboeren vergeleken had met keuterboeren. BioForum Vlaanderen is blij met deze verheldering.


Vorige week ontstond er heel wat commotie over uitspraken over biolandbouw die minister Schauvliege zou gedaan hebben in het weekblad Knack.

In het actualiteitsprogramma Terzake (Canvas) schiep de minister duidelijkheid. Zij ontkende formeel dat haar uitspraken over "keuterboeren" gericht waren op de biolandbouw.

BioForum Vlaanderen is blij dat de minister dit rechtgezet heeft en we kijken ernaar uit om samen met haar de biolandbouw verder te ontwikkelen. Uiteraard is het noodzakelijk dat ze hiervoor de concrete beleidsdaden en budgetten voorziet.

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.