Cadeautjes nodig? Snuister in de beste tips van onze collega’s

21.12.2017
Blurry 2178635 1280

Deze cadeautips doen het goed met kerst en nieuw, maar ook bij verjaardagen, een goed rapport of een housewarmingparty kan je ermee scoren. Bovendien leer je doorheen de tips onze collega’s een beetje kennen!


Lieve is duidelijk verkikkerd op lekker eten:

- sluit je een paar uur op in de keuken met je lievelingsmuziek en bak biologische koekjes, bereid een originele chutney of maal pesto van biologische seizoensgroenten en noten.

- geef een bon voor een etentje in een biorestaurant of bied aan om bij iemand thuis te komen koken.

- wie graag paddenstoelen eet, is vast dolgelukkig met een zelfkweekpakket voor shiitakes of oesterzwammen

- er bestaan mooie glazen vaatjes met een tapkraan waarin je je eigen water-met-een-smaakje bereidt, met komkommer, munt, vlierbloesem, citroenmelisse... Elk seizoen biedt nieuwe heerlijke mogelijkheden!

Petra schippert tussen genieten en handigheid:

- jong of oud, man of vrouw, je kan iedereen plezieren met een verzorgingsproduct (tenzij je elk jaar hetzelfde geeft). Kies voor kwaliteitsvolle natuurcosmetica en scoor met badolie, douchegel, handcrème, lotion voor na het scheren of misschien zelfs een heel assortiment.

- soms is een flesje (biologische) wijn of drank gewoon perfect: een karaktervolle rode wijn, een fles rum voor lekkere cocktails, of cava voor een extra feestelijk gevoel.

- niet voor iedereen geschikt, maar een handig persoon kan je misschien plezieren met een breipakket. Ga voor ecologische wol en bamboe breinaalden: om helemaal zen te worden na een veeleisende dag.

- wie dagelijks op de fiets zit, kan je blij maken met originele fietszakken, een regenbroek of regencape, oplaadbare fietslampjes, een modieuze muts of echt warme handschoenen.

Rs17921 Afgeleide Wijninfo Web Scr

Sabrina, onze reiziger, is altijd te vinden voor ecologische snufjes

- voor mensen met een gezonde dorst die vaak op stap zijn: een ecologische drinkfles, BPA-vrij of van roestvrij staal, zodat je overal single use bekers kan vermijden.

- voor avontuurlijke smartphone-gebruikers is een WakaWaka Power een geweldig idee: een oplader & zaklamp op zonne-energie zodat je altijd en overal je geliefden kan bellen, je gps opzetten of simpelweg je rugzak kan doorzoeken met je ogen in plaats van op de tast.

Paul gaat voor ecologisch, recycleren en hergebruik:

- voor al wie ecologisch aan de slag wil in tuin of keuken, heeft VELT vast een geschikt boek: ‘Ecologisch tuinieren’, ‘Zelf zaden telen’, ‘Lekker ecologisch!’, ‘Bessen uit de tuin’...

- voor mensen met een tuin en enige discipline (op ons kantoor was het geen succes) is een wormenbak een fijn cadeau: je tovert zelf je groente- en fruitafval om in compost voor je tuin

- voor zowel volwassenen als kinderen: een originele brooddoos, goed voor elke honger, en telkens weer te gebruiken.

Marijke is dol op bloemen, bijen en bier:

- wie een vaas in huis heeft, krijgt vast graag biologisch geteelde bloemen. Bloembollen om zelf uit te planten zijn ook leuk en geven langer plezier (al kan je met bloembollen wellicht beter wachten tot in het najaar).

- wie een tuin of terras (en groene vingers) heeft, kan je verrassen met een starterspakket voor een biologische moes- of siertuin met biologische zaden en wat gereedschap.

- een geschenkmand vol heerlijke bioproducten kan je maken op maat van wie je voor ogen hebt: een assortiment bier of wijn, of thee en koffie, confituren en notenpasta’s, chocolade en dessert... Keuze zat!

- een kookworkshop of workshop bier brouwen of pralines maken is ook een leuke: hou onze kalender in de gaten!

Rs10193 Moestuin Kind K Van Looveren 5430 Scr

An, niet voor niets onze adviseur voor de bioboeren:

- schenk iemand een groenteabonnement van een boer in de buurt. Als je zoekt op ‘afhaalpunt’ in onze databank, dan zie je meteen hoeveel er zijn!

- of overweeg een aandeel van De Landgenoten: waardevol én toekomstgericht!

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.