Kom in juni, net als Tine Embrechts, bessen plukken bij de bioboer

23.05.2018
Bmn Kleinfruit Promobanner Web 1
Tine Embrechts met biofruitteler Wim Vandenberghe op het fruitbedrijf Frambiosa y Besos - © François De Heel

Actrice Tine Embrechts ging op bezoek bij biologisch fruitteler Wim. Ze ontdekte er hoe allerlei soorten biologische bessen geteeld worden. Puur natuur! Kom van 1 tot en met 30 juni bessen plukken bij de bioboer en verken het ruime aanbod sappen en confituren in de biologische speciaalzaak of in de hoevewinkel. 


Het verhaal van Tine en Wim

Tine Embrechts is actrice, zangeres en fan van bio! Bovendien is ze verzot op bessen en frambozen, zeker wanneer die biologisch geteeld zijn. We nodigden Tine uit voor een bezoek aan een biologisch fruitbedrijf. 

Biologisch bessenteler Wim Vandenberghe toonde haar hoe hij biologische frambozen, braambessen, rode en witte bessen, stekelbessen, cassis... teelt zonder chemisch-synthetische pesticiden zoals dat wettelijk is vastgelegd. Waarom ik met veel plezier mijn schouders onder deze biocampagne zet? 'Toevallig focust die op het lekkerste fruit dat ik ken!' zo vertelt Tine met een brede grijns.

Lees het volledige interview met Tine Embrechts.
Lees het interview met fruitteler Wim Vandenberghe

Ga plukken bij de bioboer, ontdek het aanbod in de biowinkel

Wil je bio zelf beleven? Kom in juni, net als Tine Embrechts, bessen plukken bij de bioboer. We zetten de niet te missen activiteiten voor jou op een rijtje: van zelfpluk tot openvelddag op de boerderij, Sommige biowinkels bieden ook kortingen aan... Check de kalender en reserveer op tijd!

Win een cadeaubon voor zelfpluk!

Wat weet jij over biologische aardbeien, bessen en frambozen? Dat ze lekker zijn? Yes! En weet je ook hoe ze geteeld worden? Weet je waarin biologisch sap of confituur verschilt van de gangbare varianten? Test je kennis over bio en wie weet win jij een cadeaubon om te besteden bij een zelfpluk naar keuze. Waag je kans tot en met zondag 1 juli (middernacht). Naar de wedstrijd. 

zelfpluk-kleinfruit-wedstrijd.png#asset:93647:centeredColumnHeaderImage

Hoe worden biologische bessen, aardbeien en frambozen geteeld? 

De teelt van biologisch bessen begint, net als bij groenten en granen, in een gezonde, veerkrachtige bodem. Middelen tegen onkruid en kunstmest zijn verboden. Tegen ziekte en plagen neemt de teler vooral preventieve maatregelen. Enkel als die niet voldoende werken, mag hij een zeer beperkt aantal natuurlijke middelen verstuiven. En zo zorgt bio voor superlekkere, pure bessen waar iedereen verzot op is! Naar de productfiche.

Afgeleiden_kleinfruit_web.jpg#asset:93662:centeredColumnHeaderImage


Biologisch fruitsap en confituren: waarin zit het verschil? 

Biologisch geteeld fruit wordt verwerkt tot sap, stroop en confituur. En tot vele lekkernijen zoals roomijs, sorbet, yoghurt, vruchtengebak, koeken… De fruitige smaken in bio zijn steeds afkomstig van echt fruit. En het zoete? Dat komt van de suikers aanwezig in het fruit of van toegevoegde natuurlijke zoetmakers als rietsuiker, rijststroop of diksap. Kunstmatige aroma’s en synthetische zoetstoffen zijn niet toegelaten in bio. Naar de productfiche. 

BMN_sap-stroop_productweetjes.jpg#asset:93487:centeredColumnHeaderImage

Fruitige recepten

Tijdens de campagnemaand verzamelen we de leukste recepten met biobessen!

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.