Ontdek samen met Dieter Coppens biologisch brood, koekjes en granen

13.02.2018
Campagnebeeld Graan Web
© François De Heel voor BioForum Vlaanderen 

Ontdek samen met Dieter Coppens hoe ambachtelijk biobrood gemaakt wordt. En verken het rijke aanbod graanproducten in de biowinkels tijdens onze biocampagne van 3 tot 11 maart 2018. 


Dieter Coppens, fan van bio

Dieter Coppens ging voor ons op bezoek bij biobakker Ward Verheyen en was aangenaam verrast. Hij ontdekte er hoe Ward ambachtelijk biobrood maakt met weinig meer dan granen, water en zout. Dus zonder vetten, suikers of andere broodverbeteraars. 

Dieter was bovendien helemaal mee met de toekomstgerichte aanpak van bio: ‘Ik vind bio niet enkel belangrijk omwille van mijn gezondheid en voor de smaak, maar zeker ook voor het milieu! Bio lijkt me de beste manier om in de toekomst door te kunnen gaan met puur en eerlijk eten!’

Laat je inspireren, ga op ontdekking

Op de website www.biomijnnatuur.be lees je vanaf 21 februari wat Dieter zo bijzonder vindt aan bio en waarom hij biobakker Ward bewondert. Vervolgens publiceren we op onze site verschillende boeiende portretten van ondernemers (van graanteler tot koekjesfabrikant), recepten (voor een belegde boterham of een boekweitpannenkoek) en een kalender met leuke uitstappen. Laat je verleiden tot een ontdekkingstocht langs open dagen, biowinkels of simpelweg in je eigen keuken.

Ontdek het rijke bio-aanbod

Granen spelen een grote rol in onze voeding. In de biowinkels vind je een onwaarschijnlijk groot biologisch assortiment: van nauwelijks bewerkte graankorrels tot bijzondere varianten van brood, pasta, koekjes en gebak. Op zoek naar een winkel die lekker biobrood of bijzondere graanproducten verkoopt? Je vindt ongetwijfeld een biopunt in jouw buurt!

Meer weten over biogranen

Welke additieven mag de biosector gebruiken in koekjes of in brood? Welke granen bestaan er in bio en welke zijn glutenvrij? Wordt biologische bloem gebleekt? Worden er meer mycotoxines gevonden in biologische granen dan in gangbare? Met welk graan kan ik rijst of couscous makkelijk vervangen? Wat is zuurdesem eigenlijk? Is brood altijd vegetarisch? Waar koop ik biobrood en hoe ben ik zeker dat ik biobrood koop? Hoe lang moet je spelt koken? Waarom zou ik biologische pizza kopen?

Deze én andere vragen stroomden ons tegemoet over granen. Wij werkten hard om jou een degelijk antwoord te  bezorgen. Vanaf 21 februari publiceren we de eerste van de vier productfiches over graanproducten waarin je het antwoord op al deze vragen kan vinden!

BMN_product_2018-1_afgel_prod_brood_LR.jpg#asset:82050

Win leuke prijzen! 

Wie leest, die wint! Want tijdens de campagneweek kan je een assortiment biologische graanproducten of een exclusieve workshop ‘biobrood bakken’ winnen! Blijf op de hoogte, schrijf je in voor de nieuwsbrief Lekker Bio of volg ons op facebook 'Lekker Bio'. 

Schrijf het in je agenda: biogranen van 3 tot en met 11 maart. Tot dan!

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal natuurlijke additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, chemische pesticiden of ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.