Hart boven Hard zoekt 'bouwmeesters' voor de langste tafel op 7 mei

28.03.2017
Grote Parade
In categorie

De organisatie Hart Boven Hard organiseert net als vorig jaar opnieuw De Grote Parade. Dit jaar vindt die plaats op 7 mei. Om extra financiële middelen te werven, wordt er een enorme tafel gebouwd, dwars door Brussel.


Op 7 mei zal De Grote Parade opnieuw een luidspreker zijn voor de verzamelde zorgen en ideeën. Dit jaar bouwt Hart boven Hard de langste tafel ooit in België, dwars door Brussel. Met duizenden burgers en verenigingen willen ze daar op tafel kloppen voor een andere samenleving, waarin iedereen mee aan tafel kan en onze elementaire mensenrechten rechten zijn, en geen vervelende kostenposten.

Ze bouwen deze tafel helemaal zelf uit recuperatiemateriaal. Maar dat kost geld, naast de gebruikelijke kosten. In totaal gaan ze op zoek naar €20.000. Daarom hebben ze jouw steun nodig.

Met een gift van € 20 betaal je een één meter tafel, maar je kan er ook voor kiezen om een kleiner of groter deel van de tafel te betalen. Iedereen die bijdraagt, ontvangt een certificaat van ‘Bouwmeester van De Grote Parade 2017’. Maak jij de derde Grote Parade en de langste tafel mee mogelijk?

Meer info vind je op de crowdfunding-website!

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal natuurlijke additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, chemische pesticiden of ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.