Partners

Deze bedrijven, overheden en organisaties helpen mee aan de duurzame groei van bio in Vlaanderen. Zij steunen Bio Mijn Natuur en dragen de boodschap van bio uit.2Bio2bio

Het duurzame huismerk van vele Belgische biowinkeliers met een voorkeur voor kleinschalig, Belgisch en Europees.Bio-PlanetBio-Planet

Voor elk product dat je in een gewone supermarkt vindt, biedt Bio-Planet jou graag een biologisch of ecologisch alternatief.Bio ShopBio Shop

Bio Shop is jouw biologische verswinkel met steeds een verkooppunt in de buurt.delhaize bioDelhaize Bio

Met meer dan 600 bio-producten stelt Delhaize je het breedste bioassortiment voor van alle traditionele Belgische supermarkten.
De Vlaamse Overheid en de provincies Limburg, West-Vlaanderen en Oost-Vlaanderen.

Vlaamse Overheid
limburgprovincie Oost-Vlaanderenprovincie west-vlaanderen

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal natuurlijke additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, chemische pesticiden of ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.