Publicaties

Schermafbeelding 2016 04 14 Om 15 03 00 © KVL Creative Nature op bioboerderij De Kollebloem

Hier vind je publicaties over bio die je online kan lezen. Het drukwerk kan je ook per post bestellen, geef het zeker ook door wanneer je klaar bent met lezen. Voor het binnenland rekenen we geen verzendkost aan, voor het buitenland wel. Reken op maximum twee weken. Veel leesplezier!


5 redenen om bio te kiezen

Dit handig en mooi vouwfoldertje vertelt je zonder veel leeswerk over bio. Je leert wat bio betekent en je ontdekt de meerwaarde van bio voor verschillende producten. Met illustraties en productfoto's. Hieronder vind je de digitale versie van dit vouwfoldertje, zonder vouwlijnen dus en in kleinere stukken gebracht op aparte pagina's.

A6 vouwfoldertje
gratis
download pdf

Het echte werk

Boeren vertellen zelf hoe agro-ecologische landbouw werkt

Agro-ecologie, het is een tongbreker maar het bestaat echt! Agro-ecologie betekent dat we voedsel produceren op een manier die echt duurzaam is. Lokaal, met de natuur en de kringloop mee. Dit boekje doet je kennismaken met zeven Vlaamse boeren, twee boeren uit het Zuiden, een Nederlandse professor en een ecotuinier, die elk op hun eigen manier agro-ecologie omarmen.

En wat blijkt? Agro-ecologie rendeert beter, dieren en milieu varen er wel bij en de boer is erg tevreden over zijn of haar job. Steeds meer consumenten, boeren en overheden gaan op zoek naar duurzame landbouw. Agro-ecologie wijst een constructieve richting aan, want het houdt rekening met zowel ecologie, economie, sociale realiteit en weerbaarheid. Boeiend en inspirerend voor al wie verlangt naar duurzame landbouw en voeding.

A4 brochure
gratis

Receptkaarten

Elk seizoen brengt een rijkdom voor de biologische keuken. Deze receptkaarten met leuke weetjes over bio vind je in de biowinkel.

Amerikaans formaat staand
gratis
download pdfPublicatie van derden: infografieken over bio

Bron: Europese Commissie