Chili sin carne

Een verwarmend gerecht boordevol vezels en voedingsstoffen. Lekker punchy met chili en geraspte kaas.

Chili Sin Carne Stefan Jacobs
Wout Hendrickx, styling Debby De Mangelaere
Vleesvervangers

Het is lekker én duurzaam om vlees en vis af te wisselen met vegetarische producten. Echte vegans gaan zelfs voor een volledig plantaardig menu, omdat ze dat lekker en gezond vinden of omdat ze dierlijk voedsel uit hun leven willen weren. In bio vind je een boeiend en uitgebreid assortiment dat aan zowel (beginnende) vegetariërs als veganisten een heerlijk alternatief biedt.


6 pers.

Ingrediënten

  • 1 el olijfolie
  • 1 grote ui
  • 3 takjes selder
  • 3 wortelen
  • chiliflakes of –poeder (1/2 tl of naar smaak)
  • 400 g ingemaakte tomaten
  • kidneybonen, witte bonen én borlottibonen, van elk ong. 400 g (uit bokaal) of zelf geweekt (125 g droog gewicht)
  • 3 dl groentebouillon
  • 1 bokaal maïs (340 g)
  • peper en zout
  • 2 el pure chocolade
  • 100 g geraspte kaas naar smaak

Bereiding

  • Snipper de ui en fruit deze in olijfolie, samen met de selder en wortel in stukjes en de chiliflakes.
  • Spoel de bonen en voeg ze toe samen met de tomaten.
  • Overgiet met de bouillon en laat 20 minuten sudderen.
  • Doe de maïskorrels erbij. Kruid met peper en zout.
  • Voeg op het laatste moment de chocolade toe. Garneer met geraspte kaas.
  • Serveertip: met rijst of wraps.

Dit recept is van 'Heerlijk Puur'

Heerlijk Puur

Bio Mijn Natuur verzamelde allerlei heerlijke recepten in Heerlijk Puur - Het ultieme kook- en handboek over biologisch koken. Koop biologische ingrediënten en geniet van de geuren, smaken en kleuren op je bord!

Receptfotografie: Stefan Jacobs, recept & styling: Debby De Mangelaere.

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal natuurlijke additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, chemische pesticiden of ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.