Chili sin carne

Een verwarmend gerecht boordevol vezels en voedingsstoffen. Lekker punchy met chili en geraspte kaas.

Chili Sin Carne Stefan Jacobs
Wout Hendrickx, styling Debby De Mangelaere
Vleesvervangers

Het is lekker én duurzaam om vlees en vis af te wisselen met vegetarische producten. Echte vegans gaan zelfs voor een volledig plantaardig menu, omdat ze dat lekker en gezond vinden of omdat ze dierlijk voedsel uit hun leven willen weren. In bio vind je een boeiend en uitgebreid assortiment dat aan zowel (beginnende) vegetariërs als veganisten een heerlijk alternatief biedt.


6 pers.

Ingrediënten

  • 1 el olijfolie
  • 1 grote ui
  • 3 takjes selder
  • 3 wortelen
  • chiliflakes of –poeder (1/2 tl of naar smaak)
  • 400 g ingemaakte tomaten
  • kidneybonen, witte bonen én borlottibonen, van elk ong. 400 g (uit bokaal) of zelf geweekt (125 g droog gewicht)
  • 3 dl groentebouillon
  • 1 bokaal maïs (340 g)
  • peper en zout
  • 2 el pure chocolade
  • 100 g geraspte kaas naar smaak

Bereiding

  • Snipper de ui en fruit deze in olijfolie, samen met de selder en wortel in stukjes en de chiliflakes.
  • Spoel de bonen en voeg ze toe samen met de tomaten.
  • Overgiet met de bouillon en laat 20 minuten sudderen.
  • Doe de maïskorrels erbij. Kruid met peper en zout.
  • Voeg op het laatste moment de chocolade toe. Garneer met geraspte kaas.
  • Serveertip: met rijst of wraps.

Dit recept is van 'Heerlijk Puur'

Heerlijk Puur

Bio Mijn Natuur verzamelde allerlei heerlijke recepten in Heerlijk Puur - Het ultieme kook- en handboek over biologisch koken. Koop biologische ingrediënten en geniet van de geuren, smaken en kleuren op je bord!

Receptfotografie: Stefan Jacobs, recept & styling: Debby De Mangelaere.