Chutney van pruimen
Zo geniet je het hele jaar door van die ene zomerse tijd dat biologische, zoete pruimen uit eigen streek volop beschikbaar zijn.
Bloemen
Iedereen wordt gelukkig van mooie bloemen. We schenken een bloemetje als teken van liefde, medeleven, om iemand te feliciteren… Maar ken jij het verhaal achter het boeket dat je krijgt of cadeau doet? Biologische bloemen worden geteeld in de volle grond zonder chemisch-synthetische bestrijding of kunstmest. Het zijn sterke en gezonde bloemen die tijd en ruimte krijgen om volgens het seizoen te groeien. Jij en onze planeet hebben er deugd van. Benieuwd naar hoe een biologische bloementeler te werk gaat? Wij nemen je mee van veld tot vaas!
Yoghurt
Yoghurt is melk die dankzij de toevoeging van bepaalde bacteriën verzuurt tot een dikke, romige lekkernij. Biologische yoghurt bewaart zoveel mogelijk het natuurlijke karakter van dit product.
4 pers.
Ingrediënten
- 500 g pruimen, gehalveerd en ontpit
- 1 el boter
- 4 el rietsuiker of zoetstof naar keuze
- snuifje kaneel
- snuifje nootmuskaat
- snuifje gemberpoeder
- 1 laurierblaadje, gekneusd
Bereiding
- Laat de boter smelten in de pan.
- Voeg de pruimen en specerijen toe en laat zachtjes ± 30 minuten stoven, tot je een mooie compote hebt. Laat afkoelen.
- Serveertip: Lekker als vieruurtje met yoghurt en granenkoekje.
Dit recept is van 'Heerlijk Puur - Foto: Stefan Jacobs, recept: Debby De Mangelaere'
Bio Mijn Natuur verzamelde allerlei heerlijke recepten in Heerlijk Puur - Het ultieme kook- en handboek over biologisch koken. Koop biologische ingrediënten en geniet van de geuren, smaken en kleuren op je bord!
Receptfotografie: Stefan Jacobs, recept & styling: Debby De Mangelaere.