Frambozen-yoghurtijs

Dit yoghurtijs met zomerfruit is romig, fris en smaakvol, maar met een pak minder calorieën. 

Schermafbeelding 2016 02 04 Om 15 21 41
Schermafbeelding 2016 04 08 Om 09 57 26
Yoghurt

Yoghurt is melk die dankzij de toevoeging van bepaalde bacteriën verzuurt tot een dikke, romige lekkernij. Biologische yoghurt bewaart zoveel mogelijk het natuurlijke karakter van dit product.

Productfoto Eieren
Eieren

Eet jij 's ochtends ook graag een eitje bij je ontbijt? Met een bio-eitje maak je de meest diervriendelijke keuze. Biokippen hebben in de stal voldoende ruimte en stro om in te scharrelen en er zijn voldoende zitstokken om te rusten of slapen. Buiten krijgen de kippen een uitloop van minstens 4 vierkante meter per kip. Ze eten ook puur biologisch voer, dus onbespoten en niet genetisch gemanipuleerd.


4 pers.

Ingrediënten

  • 300 g frambozen
  • 200 ml yoghurt
  • 4 el rietsuiker
  • sap van een halve citroen
  • 2 eiwitten

Bereiding

  • Spoel de frambozen en mix ze fijn.
  • Meng de yoghurt, de suiker en het citroensap eronder.
  • Klop de eiwitten zeer stijf en meng de eiwitsneeuw luchtig onder het yoghurtmengsel.
  • Zet het afgedekt in de diepvries en laat minstens 3 u. invriezen of giet het mengsel in een ijsmachine.
  • Serveer met verse frambozen!
  • Tip: verse bioframbozen zijn er vanaf midden juni tot en met eind september. Heerlijk vruchtenijs kan je ook maken van biologische diepgevroren bessen.

Dit recept is van 'Bio Mijn Natuur'

Bmn Grijskader 250Px

Bio Mijn Natuur voorziet jou graag van handige recepten met bio. Koop je biologische ingrediënten en geniet van de geuren, smaken en kleuren op je bord!

Recept & styling: Hilde Oeyen, fotografie: Frank Croes

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.