Indische rijstpudding met basmati en saffraan

Rijstpudding op z'n oosters! Wat dit recept bijzonder maakt is de heerlijke kokosmelk die alles lekker smeuïg maakt. En ook de kardemom voegt een aparte toets toe.

Indiase Rijstpudding

6 pers.

Ingrediënten

  • 5 dl kokosmelk (de romige, uit blik)
  • 5 dl rijstmelk
  • 50 g rietsuiker
  • 120 g basmatirijst
  • 25 g rozijnen
  • 8 kardemompeulen
  • 1/2 portie saffraandraadjes
  • 4 koffielepels rozenwater
  • 30 g pistachenoten
  • 30 g amandelschilfers

Bereiding

  • Meng de kokosmelk en de rijstmelk met de suiker, de rijst, de rozijnen, de kardemom, de saffraan en het rozenwater.
  • Breng de rijst aan de kook, temper het vuur en laat hem 20 minuten zachtjes pruttelen op een laag vuurtje met het deksel op de pan.
  • Hak de pistachenoten grof.
  • Rooster de pistachenoten en de amandelschilfers in een droge pan. Eventueel kun je de noten wat laten karamelliseren door er wat rietsuiker over te strooien: roer goed en neem de pan van het vuur zodra de suiker karamelliseert.
  • Controleer of de rijst goed gaar is, en laat de pudding afkoelen. Strooi de geroosterde noten en schilfers erover en serveer.
  • N.B. De kardemompeulen zijn licht bitter en taai - je verwijdert ze best uit de pudding als hij klaar is.

Dit recept is van 'Verrassende Desserts in 30 minuten'

Verrassende Desserts

Er is niets gezelligers dan een zelf gemaakte taart, een origineel fruitdessert of leuke gebakjes voor bij de koffie. Maar heb je daar wel tijd voor? In Verrassende desserts in 30 minuten vind je een serie vlotte receptjes die stuk voor stuk garant staan voor een overheerlijk resultaat met een minimum aan inspanning.

Auteurs: Kristin Leybaert / Miki Duerinck (Standaard Uitgeverij)

http://www.wpg.be/boek/desserts-in-30-minuten-9789002252716/

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal natuurlijke additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, chemische pesticiden of ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.