Kipburgers met barbecuesaus

Een heerlijk frisse burger voor op de barbecue - net een tikkeltje anders met kippengehakt!

Kipburger2
Kip Breed
Kippenvlees

Biologisch pluimvee houden, het is een vak apart. Biologische veehouders kiezen voor een diervriendelijke aanpak waarmee ze het natuurlijke gedrag van kippen stimuleren. Het kippenwelzijn staat voorop: ze krijgen biologisch voer, mogen fijn buiten scharrelen en hebben binnen genoeg leefruimte. Ze ondergaan zo weinig mogelijk medische ingrepen en hun snavels worden ook niet geknipt. 

Om de druk op het milieu minimaal te houden, stelt de biosector voorop dat het aantal dieren per hectare beperkt moet zijn. Voor jou als consument betekent dat: kies voor minder vlees, maar beter!


4 pers.

Ingrediënten

  • 500 g kippengehakt
  • 50 g broodkruim
  • 1 ei
  • 2 lente-uitjes, gesnipperd
  • peper/zout/paprikapoeder/oregano
  • 4 plakjes bacon
  • bloem

Bereiding

  • Meng het kippengehakt met het broodkruim, ei, lente-uitjes en kruiden.
  • Kneed goed door elkaar en maak er burgers van. Maak ze niet te dik, dan zijn ze sneller klaar.
  • Wentel de burgers even door de bloem en schud de overtollige bloem eraf.
  • Gril de burgers en de bacon goudbruin op de barbecue.
  • Beleg een broodje met groene sla, een burger, een plakje bacon en serveer met zelfgemaakte barbecuesaus.
  • BARBECUESAUS:
  • Stoof 3 gesnipperde sjalotjes met 1 gesnipperde rode paprika in 2 el olijfolie tot ze zacht zijn.
  • Roer er 1 el rietsuiker door en laat even karameliseren.
  • Blus met 2 el balsamicoazijn en roer er 8 el ketchup door.
  • Laat goed warm worden en breng op smaak met peper, zout, cayennepeper en gesnipperde basilicum.

Dit recept is van 'Bio Mijn Natuur - Recept: Hilde Oeyen, fotografie: Frank Croes'

Bmn Grijskader 250Px

Bio Mijn Natuur voorziet jou graag van handige recepten met bio. Koop je biologische ingrediënten en geniet van de geuren, smaken en kleuren op je bord!

Recept & styling: Hilde Oeyen, fotografie: Frank Croes

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.