Notenkoek
Herfsttijd is notentijd. Lekker om zo van te snoepen of om in een cake te verwerken. Met verse, onbewerkte noten, uit de biowinkel of zelf geraapt, wordt een gewone cake een voedzaam tussendoortje of dessert. Denk aan: cashewnoten, amandelen, walnoten...
4 pers.
Ingrediënten
- Voor de bodem:
- 75 g echte boter
- 3 eieren
- 125 g oersuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 3 el (plantaardige) melk
- 150 g meel (tarwemeel, speltmeel, boekweitmeel, rijstmeel)
- 4 el rozijnen
- Voor de topping:
- 50 g echte boter
- 50 g oersuiker
- 150 g honing
- 150 g notenmengeling
- 1 tl kaneelpoeder
- rasp van een halve sinaasappel
- 4 el rozijnen
Bereiding
- Smelt de boter en laat afkoelen.
- Klop de eieren met de suiker schuimig en doe de gesmolten boter erbij.
- Roer de melk en de bloem eronder en schep als laatste de rozijnen door het beslag.
- Doe het beslag in een taartvorm van 24 cm doorsnede en bak in een voorverwarmde oven op 180° gedurende 15 minuten.
- Haal uit de oven en maak de topping.
- Smelt de boter en voeg één voor één alle ingrediënten toe.
- Meng goed en doe dit mengsel op de bodem.
- Bak nog eens 15 minuten in de warme oven.
- Laat goed afkoelen.
Dit recept is van 'Bio Mijn Natuur - Recept: Hilde Oeyen, fotografie: Frank Croes'
Bio Mijn Natuur voorziet jou graag van handige recepten met bio. Koop je biologische ingrediënten en geniet van de geuren, smaken en kleuren op je bord!
Recept & styling: Hilde Oeyen, fotografie: Frank Croes
♥