Risotto van quinoa met champignons

Dit heerlijk hartige (voor)gerecht maak je in een handomdraai klaar. Wat radicchio als garnituur geeft een krokante toets aan dit gerecht. Voor een echte risottosmaak gebruik je witte wijn.

Schermafbeelding 2016 03 18 Om 15 53 21
Productfoto Kaas Ligg
Kaas

Hard, zacht, jong, oud, met kruiden: ook in bio vind je een breed assortiment aan kaas. Voor biokaas heb je melk nodig die op een biologische manier geproduceerd wordt. Die melk kan van koeien, geiten of schapen komen. Wist je dat Vlaanderen rijk is aan heerlijke, lokale biokazen?


4 pers.

Ingrediënten

  • 250 g quinoa
  • 200 g mengeling boschampignons, gesneden
  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • 1/2 l groente- of kippenbouillon
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 el olijfolie
  • peper
  • 1/2 bos bieslook, fijngesneden
  • 75 g geraspte pittige kaas
  • garnituur: bieslook, radicchio, kaasschilfers

Bereiding

  • Fruit in olijfolie in een stoofpan de gesneden champignons, de sjalot, de look en de quinoa tot alles glazig is.
  • Overgiet beetje bij beetje met groentebouillon. Blijf roeren.
  • Ga door tot de quinoa gaar is en al het vocht is geabsorbeerd (dit gaat redelijk snel).
  • Garneer met bieslook, radicchio en pittige kaasschilfers.
  • Variant: je kan de helft van de bouillon vervangen door witte wijn voor extra smaak.

Dit recept is van 'Heerlijk Puur'

Heerlijk Puur

Bio Mijn Natuur verzamelde allerlei heerlijke recepten in Heerlijk Puur - Het ultieme kook- en handboek over biologisch koken. Koop biologische ingrediënten en geniet van de geuren, smaken en kleuren op je bord!

Receptfotografie: Stefan Jacobs, recept & styling: Debby De Mangelaere.

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.