Rabarber in de oven met mascarpone
Rabarber heeft een aparte smaak, je bent er een fan van of niet. Maar als je ervan houdt, dan kan je er alle kanten mee uit. In jam, op taart, of met een smeuïge mascarpone ...
Bloemen
Iedereen wordt gelukkig van mooie bloemen. We schenken een bloemetje als teken van liefde, medeleven, om iemand te feliciteren… Maar ken jij het verhaal achter het boeket dat je krijgt of cadeau doet? Biologische bloemen worden geteeld in de volle grond zonder chemisch-synthetische bestrijding of kunstmest. Het zijn sterke en gezonde bloemen die tijd en ruimte krijgen om volgens het seizoen te groeien. Jij en onze planeet hebben er deugd van. Benieuwd naar hoe een biologische bloementeler te werk gaat? Wij nemen je mee van veld tot vaas!
4 pers.
Ingrediënten
- 500 g rabarber, in grove stukken
- 125 g mascarpone
- 125 g yoghurt (1 potje)
- 6 el rietsuiker
- 1 el olijfolie
- 1 el verse gember, geraspt
Bereiding
- Meng de stukken rabarber met de olijfolie en 4 el rietsuiker.
- Leg de rabarber op een bakplaat met bakpapier in de oven onder de gril. Gril de rabarber kort tot hij gaar is (± 5 minuten). Laat afkoelen.
- Meng de mascarpone met de yoghurt, gember en 2 el rietsuiker.
- Serveer de zachte rabarber met een schep mascarponeroom.
Dit recept is van 'Heerlijk Puur - Foto: Stefan Jacobs, recept: Debby De Mangelaere'
Bio Mijn Natuur verzamelde allerlei heerlijke recepten in Heerlijk Puur - Het ultieme kook- en handboek over biologisch koken. Koop biologische ingrediënten en geniet van de geuren, smaken en kleuren op je bord!
Receptfotografie: Stefan Jacobs, recept & styling: Debby De Mangelaere.