Rijstpap met kurkuma en salsa van mango

Een verrassend fris rijstdessert zonder melk maar met rijstdrank. Extra lekker met wat mango en een blaadje verse koriander!

Rijstdessert2
Zuivelvervangers Ligg
Zuivelvervangers

Vind jij het fijn om koeienmelk- (of geitenmelk-)producten (af en toe) te vervangen door een plantaardige alternatief? Misschien ben je lactose-intolerant of heb je een specifieke allergie. Of heb je er principieel voor gekozen om geen producten van dierlijke oorsprong te eten – dan volg je de veganistische keuken. Of misschien wil je gewoon je smakenpalet uitbreiden en variëren. In de biowinkel vind je een breed gamma aan plantaardige zuivelvervangers.


6 pers.

Ingrediënten

  • 1 liter rijstmelk​
  • 250 gr dessertrijst
  • 30 gr rietsuiker
  • 2 tl vanillesuiker
  • 1 tl kurkuma
  • snufje zout
  • paar blaadjes verse koriander
  • rijpe mango
  • halve rode paprika
  • wat citroensap

Bereiding

  • Breng de rijstmelk (rijstdrank) samen met de vanillesuiker, een snuifje zout en de kurkuma aan de kook.
  • Voeg de rijst toe en draai het vuur lager. Laat de rijst 10 minuten zachtjes garen. Roer af en toe.
  • Schep de rietsuiker door de nog warme rijst. Eventueel kan je het lepel per lepel doen en regelmatig proeven of het al zoet genoeg is. Laat de rijst verder zwellen en afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Snij de mango en de paprika fijn en sprenkel er wat citroensap over. Garneer de rijstpap met de mangosalsa en een blaadje koriander.

Dit recept is van 'An Dietvorst'

An Dietvorst

An Dietvorst werkt bij Velt en geeft er allerhande kooklessen. Ze haalt veel inspiratie uit deze blogs: https://kookeetleef.wordpress.com en www.foodloverscompanie.blogspot.be.

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal natuurlijke additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, chemische pesticiden of ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.