Rode paprikapannenkoekjes
Groenten smokkelen, dat doen we graag. De heerlijk zoete smaak van rode punt paprika's in hoogzomer past perfect in een pannenkoek.
Yoghurt
Yoghurt is melk die dankzij de toevoeging van bepaalde bacteriën verzuurt tot een dikke, romige lekkernij. Biologische yoghurt bewaart zoveel mogelijk het natuurlijke karakter van dit product.
Melk
“Is melk niet altijd bio? Dat komt toch gewoon van een koe, schaap of geit?” Het verschil? In bio vormen buiten grazen, weinig medische behandelingen en 100% biologisch voer de basis voor een rijk voedingsproduct.
Eieren
Eet jij 's ochtends ook graag een eitje bij je ontbijt? Met een bio-eitje maak je de meest diervriendelijke keuze. Biokippen hebben in de stal voldoende ruimte en stro om in te scharrelen en er zijn voldoende zitstokken om te rusten of slapen. Buiten krijgen de kippen een uitloop van minstens 4 vierkante meter per kip. Ze eten ook puur biologisch voer, dus onbespoten en niet genetisch gemanipuleerd.
4 pers.
Ingrediënten
- 100 g bloem
- 2 eieren
- 1,5 dl melk
- 1 snuifje zout
- 1/2 tl cayennepeper
- 1,5 dl spuitwater
- Olijfolie
- 2 rode zoete puntpaprika’s
- 125 g yoghurt
- 2 el bieslook, fijngesneden
Bereiding
- Zeef de bloem en meng de melk, de eieren en de kruiden eronder tot een glad beslag.
- Bedek de kom en laat een half uur rusten.
- Roer het spuitwater er voorzichtig onder.
- Bak in olijfolie in een hete pan enkele schijfjes paprika en giet er een beetje beslag over.
- Bak de pannenkoekjes aan beide zijden ongeveer 1 min goudbruin.
- Serveer met yoghurt en bieslook.
Dit recept is van 'Heerlijk Puur - Foto: Stefan Jacobs, recept: Debby De Mangelaere'
Bio Mijn Natuur verzamelde allerlei heerlijke recepten in Heerlijk Puur - Het ultieme kook- en handboek over biologisch koken. Koop biologische ingrediënten en geniet van de geuren, smaken en kleuren op je bord!
Receptfotografie: Stefan Jacobs, recept & styling: Debby De Mangelaere.