Shakshuka

Het leuke aan dit gerecht is dat je maar één pan nodig hebt, weinig afwas dus. Je kan bovendien eindeloos combineren door bijvoorbeeld zwarte bonen, kikkererwten, wortels, pepers of andere zaken die je graag lust toe te voegen.

Must Be Yummie
Productfoto Eieren
Eieren

Eet jij 's ochtends ook graag een eitje bij je ontbijt? Met een bio-eitje maak je de meest diervriendelijke keuze. Biokippen hebben in de stal hebben de kippen voldoende ruimte en stro om in te scharrelen en er zijn voldoende zitstokken om te rusten of slapen. Buiten krijgen de kippen een uitloop van minstens 4 vierkante meter per kip. Ze eten ook puur biologisch voer, dus onbespoten en niet genetisch gemanipuleerd.

Camp Groenten Ligg
Groenten

Biologische groenten vind je in overvloed, zowel de klassiekers als ‘vergeten’ groenten. Knapperige wortel uit een gezonde bodem, bloemkool vol smaak. Tomaatjes en sla in de zomer en pastinaak in de winter: dan zijn ze op hun best. Bij de teelt van biogroenten begint alles bij een sterke, gezonde grond. Chemische pesticiden of kunstmest zijn uit den boze!


2 pers.

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 500 gr kerstomaten, gehalveerd
  • ½ tl gemalen komijn
  • ½ tl gemalen kurkuma
  • ½ tl kerriepoeder
  • ½ tl venkelzaadjes (gekneusd)
  • ½ tl korianderzaad (gekneusd)
  • 1 ui fijngesnipperd
  • olijfolie
  • peper en zout om te kruiden
  • 200 ml water

Bereiding

  • Verhit de olijfolie in een pan met dikke bodem en deksel en fruit hierin de ui snippers tot ze glazig zijn. (zacht vuur)
  • Voeg na 3 minuten de kruiden toe en laat even meebakken.
  • Voeg dan de kerstomaten toe en laat ze stoven tot de zacht zijn. Dit duurt ongeveer een 10-tal minuten. Het kan zijn dat je een beetje water moet toevoegen. Je moet een dikke pruttelende saus krijgen.
  • Als de tomaten helemaal zacht zijn en je een saus hebt, maak je met de bolle kant van een lepel 4 kuiltjes in de saus. Breek hierin één voor één de 4 eieren.
  • Zet het deksel op de pan en laat de eieren gedurende 3 minuten pocheren in de saus.
  • Haal de pan van het vuur en serveer meteen.
  • Je kan nog bijkruiden met peper en zout en met wat verse koriander.

Dit recept is van 'Must Be Yummie'

Schermafbeelding 2016 06 30 Om 11 51 41

Alexia Stevens, een thirtysomething uit het Antwerpse, is de drijvende kracht achter de foodblog Must Be Yummie. Naast haar drukke job is ze gepassioneerd door gezond koken voor haar gezin, kookboeken lezen en reizen.

www.mustbeyummie.com

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal natuurlijke additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, chemische pesticiden of ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.