Springrolls met rundsvlees

Ze zien er vederlicht uit, maar ze bevatten alles voor een lekkere hap. Heerlijk als stevig voorgerechtje of bij de lunch.

Springrolls met rundsvlees
Vlees Breed
Rundvlees

Kwalitatieve productie, daar gaat het om in de biosector. Geen snelle opfok, maar duurzame veeteelt. Een diervriendelijke aanpak is dan ook de basis van smaakvolle biologische vleesproducten: dieren die buiten mogen grazen, voldoende ruimte krijgen in de stal, geen preventieve antibiotica krijgen en biologisch voer eten.

Daarnaast is het belangrijk dat de dieren een goede vruchtbaarheid hebben, dat de kalvingen vlot verlopen (geen keizersnedes!), dat ze goed groeien op basis van ruwvoer en uiteraard dat hun vlees kwaliteitsvol is.

Om de druk op het milieu minimaal te houden, stelt de biosector voorop dat het aantal dieren per hectare beperkt moet zijn. Voor jou als consument betekent dat: kies voor minder vlees, maar beter!

Camp Groenten Ligg
Groenten

Biologische groenten vind je in overvloed, zowel de klassiekers als ‘vergeten’ groenten. Knapperige wortel uit een gezonde bodem, bloemkool vol smaak. Tomaatjes en sla in de zomer en pastinaak in de winter: dan zijn ze op hun best. Bij de teelt van biogroenten begint alles bij een sterke, gezonde grond. Chemische pesticiden of kunstmest zijn uit den boze!


4 pers.

Ingrediënten

  • 1 rundsteak (± 300 g), in reepjes
  • 1 rode paprika, in reepjes
  • 1 mango, in reepjes
  • 250 g groene boontjes, gaar gestoomd
  • 150 g rijstvermicelli, gekookt
  • 4 lente-uitjes, in reepjes
  • paar takjes verse koriander, gehakt
  • peper, zout
  • 1/2 tl oregano
  • rijstvelletjes
  • DIPSAUS:
  • 2 el rijstwijn
  • 1 tl gedroogde chilipitjes
  • 1/2 tl sesamzaadjes

Bereiding

  • Bak de reepjes rundvlees, kruid ze met peper, zout en oregano. Zet apart.
  • Week de rijstvelletjes in koud water, tot ze zacht zijn.
  • Leg ze op een vochtige doek, en snij de velletjes in twee.
  • Beleg ieder velletje met twee reepjes van elk: paprika, mango, bonen, lente-ui, alsook wat reepjes rundvlees, vermicelli en wat koriander.
  • Vouw dicht en rol op.
  • Meng alle ingrediënten voor de dipsaus.
  • Serveer de springrolls met het dipsausje.

Dit recept is van 'Heerlijk Puur'

Heerlijk Puur

Bio Mijn Natuur verzamelde allerlei heerlijke recepten in Heerlijk Puur - Het ultieme kook- en handboek over biologisch koken. Koop biologische ingrediënten en geniet van de geuren, smaken en kleuren op je bord!

Receptfotografie: Stefan Jacobs, recept & styling: Debby De Mangelaere.

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal natuurlijke additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, chemische pesticiden of ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.