Tofuterrine met erwtjes

Een origineel recept voor een terrine met tofu met uitjes en erwtjes. Lekker met een sneetje zuurdesembrood of een knapperige salade.

Tofuterrine Groot

4 pers.

Ingrediënten

  • 250 g verse tofu
  • 1 tl miso sojapasta (hatcho miso, een Japanse smaakmaker op basis van gefermenteerde soja)
  • 2 el tahin-sesampasta
  • 1/2 tl agar-agarpoeder (een extract van zeewier, wordt gebruikt als bindmiddel)
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 3 el peterselie, gehakt
  • 1 el koriander, gehakt
  • 1/2 ui, gehakt
  • 50 g erwtjes, diepvries
  • peper en zout

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 150 °C.
  • Meng in een keukenmachine de tofu, de sojapasta, de sesampasta en de agar-agar. Kruid met peper en zout.
  • Doe in een kom en meng de overige ingrediënten erdoor.
  • Schep het mengsel in een of in meer terrinevormen.
  • Bak de terrine 15 à 20 minuten in de oven. Haal uit de oven en laat afkoelen. TIP: zet een kommetje water in de oven om te vermijden dat de terrine uitdroogt.
  • Snij in sneetjes om te serveren.

Dit recept is van 'Heerlijk Puur'

Heerlijk Puur

Bio Mijn Natuur verzamelde allerlei heerlijke recepten in Heerlijk Puur - Het ultieme kook- en handboek over biologisch koken. Koop biologische ingrediënten en geniet van de geuren, smaken en kleuren op je bord!

Receptfotografie: Stefan Jacobs, recept & styling: Debby De Mangelaere.