Vegetarische worstenbroodjes met seitan

Toen blogster Dietemiet in het kader van de campagne Verrassend Veggie een biopakket kreeg toegestopt en daarin een pakje seitan aantrof, ging er een lichtje branden. Want seitan vindt ze superlekker! Waarom niet 's proberen om dat tussen bladerdeeg te draaien?

Seitanbroodje
(c) Dietemiet
Wout Hendrickx, styling Debby De Mangelaere
Vleesvervangers

Het is lekker én duurzaam om vlees en vis af te wisselen met vegetarische producten. Echte vegans gaan zelfs voor een volledig plantaardig menu, omdat ze dat lekker en gezond vinden of omdat ze dierlijk voedsel uit hun leven willen weren. In bio vind je een boeiend en uitgebreid assortiment dat aan zowel (beginnende) vegetariërs als veganisten een heerlijk alternatief biedt.


4 pers.

Ingrediënten

  • 1 pakje seitan
  • Oud brood zonder korst
  • 1 of 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eieren
  • Enkele blaadjes salie
  • 1 of 2 vellen bladerdeeg
  • Peper en zout

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 190 °C.
  • Snipper de ui(en) en fruit ze goudgeel in wat boter of olie. Voeg ook de fijngehakte knoflook toe.
  • Hak de stukken seitan in een keukenrobot en bak de kruimels kort aan in een pan.
  • Hak ook het broodkruim fijn.
  • Snij de salie fijn.
  • Vermeng de seitan met het broodkruim, één ei, de salie en de gebakken ui. Kruid met peper en zout.
  • Rol worstjes van dit mengsel en wikkel ze in vierkantjes bladerdeeg.
  • Klop 1 ei los en bestrijk de broodjes met het eimengsel.
  • Schuif ze voor ongeveer 20 minuten in de oven, of tot ze een mooi kleurtje hebben.

Dit recept is van 'Dietemiet'

Dietemiet2

Dietemiet is de mama van Elliot en June en geniet als vertaalster van de ongelooflijke luxe om thuis te kunnen werken, zonder files, zonder baas zelfs. Ze blogt over eten, koken, DIY, interieur, naaien, en nog veel meer.

https://dietemiet.blogspot.be/

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal natuurlijke additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, chemische pesticiden of ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.