Witlooftaart met appel-perenstroop
Een originele manier om veel witloof te eten. Het zoet van de stroop en het pittige van de schimmelkaas doen het heerlijk samen.
Fruitsap en fruitstroop
Biologisch geteeld fruit wordt verwerkt tot sap, stroop en confituur. En tot vele lekkernijen zoals roomijs, sorbet, yoghurt, vruchtengebak, koeken… De fruitige smaken in bio zijn steeds afkomstig van echt fruit. En het zoete? Dat komt van de suikers aanwezig in het fruit of van toegevoegde natuurlijke zoetmakers als rietsuiker, rijststroop of diksap. Kunstmatige aroma’s en synthetische zoetstoffen zijn niet toegelaten in bio.
Met een enorme variatie aan smaken zijn de pure biosappen absoluut het ontdekken waard. In Vlaanderen wordt bovendien nog veel sap lokaal geperst met streekeigen fruit.
Groenten
Biologische groenten vind je in overvloed, zowel de klassiekers als ‘vergeten’ groenten. Knapperige wortel uit een gezonde bodem, bloemkool vol smaak. Tomaatjes en sla in de zomer en pastinaak in de winter: dan zijn ze op hun best. Bij de teelt van biogroenten begint alles bij een sterke, gezonde grond. Gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong of kunstmest zijn uit den boze!
4 pers.
Ingrediënten
- bladerdeeg, kant-en-klaar
- 5 witloofstronken, gehalveerd in de lengte, gestoomd
- 4 el appel- of perenstroop
- 100 g schimmelkaas, verkruimeld
- 1el rozemarijn, fijngehakt
- peper
- taartvorm ø 28 cm
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Beleg een taartvorm met het bladerdeeg.
- Doorprik het deeg op verschillende plaatsen met een vork.
- Zorg dat het witloof goed is uitgelekt. Schik het witloof erop.
- Verdeel de stroop en schimmelkaas over de taart.
- Bestrooi met rozemarijn en peper.
- Bak in een voorverwarmde oven gedurende ± 30 min.
- Je kan er eventueel nog wat gehakte noten over strooien. Lekker met een notenslaatje.
Dit recept is van 'Heerlijk Puur - Foto: Stefan Jacobs, recept: Debby De Mangelaere'
Bio Mijn Natuur verzamelde allerlei heerlijke recepten in Heerlijk Puur - Het ultieme kook- en handboek over biologisch koken. Koop biologische ingrediënten en geniet van de geuren, smaken en kleuren op je bord!
Receptfotografie: Stefan Jacobs, recept & styling: Debby De Mangelaere.