Yoghurtlolly's met bessen
Biologisch kleinfruit van bij ons, daar wil je van profiteren. Kijk wat er momenteel rijp is en maak er dit verrukkelijk ijsje van!
Yoghurt
Yoghurt is melk die dankzij de toevoeging van bepaalde bacteriën verzuurt tot een dikke, romige lekkernij. Biologische yoghurt bewaart zoveel mogelijk het natuurlijke karakter van dit product.
Bloemen
Iedereen wordt gelukkig van mooie bloemen. We schenken een bloemetje als teken van liefde, medeleven, om iemand te feliciteren… Maar ken jij het verhaal achter het boeket dat je krijgt of cadeau doet? Biologische bloemen worden geteeld in de volle grond zonder chemisch-synthetische bestrijding of kunstmest. Het zijn sterke en gezonde bloemen die tijd en ruimte krijgen om volgens het seizoen te groeien. Jij en onze planeet hebben er deugd van. Benieuwd naar hoe een biologische bloementeler te werk gaat? Wij nemen je mee van veld tot vaas!
6 pers.
Ingrediënten
- 600 g stevige yoghurt
- 100 g kleinfruit dat momenteel rijp is: aardbeien, frambozen
- 50 g bessenfruit dat momenteel rijp is: rode bessen, stekelbessen, blauwe bessen
- 2 el citroensap
- 2 el rietsuiker of andere zoetmaker
Bereiding
- Pureer de helft van de bessen in een blender samen met de yoghurt en het citroensap.
- Voeg de zoetmaker toe.
- Roer de andere helft bessen door het mengsel.
- Doe het mengsel in ijsvormpjes. Als je die niet hebt, kan een leeg yoghurtpotje met houten stokje ook dienst doen. Je knipt het dan los vlak voor consumptie.
- Sluit de vormpjes met de steeltjes.
- Laat minimaal 6 uur in de diepvriezer.
Dit recept is van 'Heerlijk Puur - Foto: Stefan Jacobs, recept: Debby De Mangelaere'
Bio Mijn Natuur verzamelde allerlei heerlijke recepten in Heerlijk Puur - Het ultieme kook- en handboek over biologisch koken. Koop biologische ingrediënten en geniet van de geuren, smaken en kleuren op je bord!
Receptfotografie: Stefan Jacobs, recept & styling: Debby De Mangelaere.