Het Eikelenhof

Gecertificeerd voor bio*
Biogarantiehouder*

Weg naar Opitter 104
3670 Neerglabbeek
089 86 46 06

vr: 16u-19u; za: 9u-12u.

johan_hons13@hotmail.com
www.het-eikelenhof.be

Soort biopunt

Boer

Wij verkopen

Groenten/aardappelen Fruit Zuivel/ei Vlees

Verkoopswijze

Ter plekke
Het Eikelenhof (sinds 1989) is een biologisch bedrijf gelegen te Neerglabbeek, nabij het hoogste punt van het Kempisch Plateau, aan de rand van het natuurgebied ‘Solterheide’. Je vindt er Piétrain varkens en op de akkers staan granen, lupines en gras om de dieren te voederen. Verder telen we een heel gamma aan groenten, fruit en bessen om het jaar rond de hoevewinkel te vullen. Zelfs ‘vergeten' groenten als schorseneer, aardpeer en pastinaak. Naast de rassenkeuze is het bemesten met zelf gemaakte compost, een verrijking van smaak en voedingswaarde van de groenten. Het vlees van eigen dieren wordt diepgevroren in onze winkel aangeboden.

* Dit bedrijf is gecertificeerd voor bio. Wat je op dit biopunt vindt met de term ‘bio’, is gegarandeerd bio. Het voldoet dus aan alle wettelijke normen voor bio. Een onafhankelijke controleorganisatie zorgt voor de controle.

* Het Biogarantielabel is niet verplicht en betekent per type bedrijf iets anders. Biogarantieboeren en dito verwerkende bedrijven zetten extra stappen voor meer duurzaamheid inzake onder meer afval en eerlijke prijs, bovenop de wettelijke normen voor bio. Een Biogarantiewinkel garandeert je minimaal 80% bioproducten binnen zijn voedingsassortiment. Een Biogarantierestaurant of -cateraar biedt je garanties over het gebruikte aandeel biologische ingrediënten.

Zoek opnieuw

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.