Bak je eigen biobroodjes in Ukkel

08.03.2018

Een dag lang maken we de lekkerste biobroden, gewoon met de hand.


Voor onze eigen broodjes gebruiken we gist of zuurdesem. We ontdekken de verschillende smaken van meel van tarwe, spelt, kamut en andere graansoorten. We experimenteren met zaden, noten en zelfs gedroogde vruchten … Je komt te weten welke werkwijzen en smaken jou liggen. Onze broodjes rijzen en worden daarna gebakken. Ondertussen maken we een variatie aan hartige en zoete pannenkoeken, die we 's middags samen gezellig opeten. Zodra onze broodjes klaar zijn, kunnen we proeven.  

 
Type workshop: actief koken. Lunch inbegrepen.

Georganiseerd door Bio-Planet. 

Locatie

Colruyt Academy Ukkel
Egide Van Ophemstraat 50, 1180 Ukkel

Datum/tijdstip

donderdag 08/03/2018 16:30 - 22:00

Prijs

40 euro

Website

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.